maanantai 21. huhtikuuta 2014

BoD on julkaisupalvelu omakustantajille ja kirjoittajille

Kirjoitussarjassa esittelemme E-kirjamessuille näytteilleasettajina osallistuvia yrityksiä. 


BoD™ - Books on Demand GmbH on saksalainen digitaaliseen tarvepainatukseen erikoistunut yritys, joka on toiminut Suomessa vuodesta 2007 lähtien. Toiminta-ajatuksena on tarjota kirjoittajille, omakustantajille ja kustantamoille mahdollisuus painattaa teoksia juuri sen verran kuin he tarvitsevat, alkaen yhdestä kappaleesta. BoD:n kautta kaikki voivat julkaista kirjan: sisältöä ei arvoteta tai arvostella eikä kirjan julkaisuun sisälly taloudellista riskiä, sillä kirjoja ei paineta turhaan varastoon. Vuodesta 2010 lähtien on ollut mahdollista tuottaa painetun kirja lisäksi myös e-kirja ja saada se yhteistyökumppaneiden kautta myyntiin tunnettuihin kanaviin kuten Elisa Kirja*, Google Play ja Amazon.

Kirjan tekeminen on helppoa ja kustannustehokasta


BoD:n tarjoamien palveluiden avulla voi helposti julkaista kirjan, vaikka aikaisempaa kokemusta tai osaamista teoksen graafisesta tuotannosta ei olisikaan. Tekstinkäsittelysovelluksessa muokattu teksti ladataan BoD:n omaan taitto-ohjelmaan, joka muuttaa sen painokelpoiseksi pdf-tiedostoksi. Tarvittaessa voi kirjalleen tilata räätälöidyn ulkoasun kansikuvineen ja lisäpalveluita kuten korjaus- ja oikolukua, käännöspalveluita sekä mainostekstejä.

Uutena palveluna BoD tarjoaa käsikirjoituksen tarkistusta. Viisi käsikirjoituksen sivua kustannustoimitetaan ja samalla saa kirjallisen palautteen kirjoitustyylistä. Varsinkin omakustantajille on teoksen kokonaislaadun kannalta ensiarvoisen tärkeää saada palautetta käsikirjoituksensa vahvuuksista ja heikkouksista.

BoD huolehtii kirjan painatuksesta, toimituksesta ja logistiikasta myyntikanaviin, mutta markkinointi on omakustantajan vastuulla. Tosin tähänkin tarpeeseen löytyy BoD:lta työkaluja ja tukea mm. arvostelukappaleiden tilausmahdollisuuden, kun omakustantajan markkinointityö herättää kiinnostuksen teosta kohtaan.


Yhteistyötä bloggaajien ja kirjoittajien kanssa


Yhteistyö bloggaajien kanssa on ollut hedelmällistä: BoD on tuottanut mm. Sara Karlssonin keittokirjan Mieliruokaa. Yhdessä Madam B.C. -blogin kanssa on BoD järjestänyt tänä keväänä kierrätysaiheisen ideakilpailun, johon lähetetyistä tee se itse -ideoista ja Madam B.C:n ohjeista julkaistaan kirja kesällä 2014. 

Lisäksi kirjoituskilpailujen palkintoina on tarjottu mahdollisuus julkaista oma kirja. Esimerkiksi yhteistyössä aukea.net -sivuston kanssa BoD järjesti runokilpailun, jossa kolme parasta runoa palkittiin kirjanjulkaisupaketilla ja voittajat saivat koota toiveidensa mukaisen runoteoksen.


Uutta! Vuoden paras omakustannekirja -kilpailu


Omakustantamisen suosion kasvaessa organisoi BoD yhdessä Image-lehden kanssa kilpailun, jossa valitaan vuoden paras omakustannekirja. Tavoitteena on nostaa omakustantamisen profiilia. Kilpailun raadissa on kirja- ja markkinointialan asiantuntijoita, jotka arvioivat omakustanteiden sisältöä, ulkoasua ja markkinointitoimenpiteitä. Kilpailu julkistetaan 24.4.2014 ja voittaja palkitaan Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa. Lue lisää > Indie Book Awards

*1.5.2014 lähtien BoD:n kaikki kirjat löytyvät Elisa Kirjasta.

Teksti: Virpi Kotro
Kuvat: BoD

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti